De provincie Limburg heeft een zeer afwisselend landschap. In het zuidoosten vindt je het Limburgs Heuvelland met als bekendste gebied het Plateau van Margraten dat wordt begrensd door het dal van de Geul, Maasvallei en de Gulp. De heuvels zorgen voor uitdagende mountainbikeroutes en afwisselende fiets- en wandelroutes. Zuid- Limburg beschikt ook over kilometerslange mergelgrotten en verdedigingswerken die kunt verkennen.

De provincie Limburg heeft een rijk verleden en met name de stad Maastricht, wat tevens de hoofdstad van de provincie is. Deze stad heeft honderden oude panden en eeuwenoude vestingwerken, museums, kerken en vele andere bezienswaardigheden. Ook in de steden Sittard, Roermond, Weert, Venlo en Thorn zijn nog mooie monumenten te vinden, waaronder enkele kerken en kappelletjes. Limburg is niet alleen cultuur maar ook culinair, de provincie heeft vooral Bourgondische keuken met een veelal streekproducten.

Andere trekpleisters in de provincie ,en dan met name voor de kinderen, zijn het Attractiepark Toverland Sevenum, het Land van Toos, de Magic Forest en een grote Tovertuin. Ook op watersportgebied telt Limburg mee, de Maasplassen worden gerekend tot de grootste van Nederland.

Meer Bed & Breakfast in Limburg

Bekijk ons aanbod