Overijssel ligt in het oosten van Nederland. De provincie grenst aan Gelderland , Drenthe en de Noordoostpolder. Ook in Overijssel zijn er Bed and Breakfast en vakantieboerderijen waarvan bij veel een fiets en/of wandelroute begint.

Overijssel heeft in totaal 10 steden, in elke stad zit wel een Bed and Breakfast. Voor natuurliefhebbers is er genoeg te bezichtigen , denk bijvoorbeeld aan Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug of het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Overijssel is in 3 delen te verdelen namelijk de Kop van Overijssel , Salland en Twente. Op www.boerderijkamers.nl staan meer dan 100 Bed and Breakfast in Overijssel vermeld. Elk gedeelte heeft weer zijn mooie natuur , zo heb je in de kop van Overijssel natuurgebieden zoals Hoge Land van Vollenhove. Dat zijn een aantal verspreid liggende bospercelen op een stuwwal in het landschap. Vanaf deze plek is er een prachtig uitzicht op de Wieden en de Weerribben. Maar ook heb je er het Zwarte Meer waar veel bijzondere vogels zijn. Maar ook heeft het Zwarte Meer zeldzame planten zoals de Kievitsbloem. Wat is mooier voor een natuurliefhebber om wakker te worden midden in de natuur ? Wat kan in een Bed and Breakfast !

Ook midden in Overijssel , de streek wat Salland heet kunt u overnachten in een Bed and Breakfast, ook in deze streek van Overijssel zijn natuurgebieden te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het mooiste rivierengebied van Nederland wat gelegen is in het westen van Salland, de IJsselvallei.

Vanuit een Bed and Breakfast in Salland zit u centraal voor de natuur , doordat je midden in Overijssel zit kun je zowel naar de Kop van Overijssel als naar Twente, waar ook genoeg plekken zijn om te overnachten in de natuur.

Twente staat bekend om het platteland met prachtige boerderijen , op deze boerderijen kunt u ook overnachten bij een Bed and Breakfast. Kortom , Overijssel is zeer geschikt voor mensen die houden van natuur en rust. Wat u kunt vinden in een Bed and Breakfast.

Bekijk ons aanbod