PERSBERICHT, 17 april 2015

Waterbeestjes ontdekken, koetjes kijken en vleermuizen spotten 

De belevingsboerderij Erfgoed Bossem in Lattrop (Noordoost Twente) start komende week in samenwerking met Natuurmonumenten met een prachtig excursieprogramma rondom het boerenerf. Boswachter Marianne kent alle mooie plekjes en neemt je graag mee op pad.

Vanaf zaterdag 25 april a.s. verzorgt boswachter Marianne om de week een wandelexcursie over de landerijen van Bossem en het nabijgelegen Beneden-Dinkeldal: een uniek weidevogelgebied. Daarnaast laat ze je de prachtige natuur beleven tijdens een fiets- en wandelexcursie naar de Bergvennen. In de meivakantie verzorgt de boswachter een gezinsexcursie Waterbeestjes. Ontdek samen met je ouders hoeveel leven er in een kikkerpoel te vinden is! En het zomerseizoen sluit Marianne eind augustus af met een spannende vleermuizenexcursie. Als we geluk hebben met volle maan!

De volledige kalender, prijzen en wijze van aanmelden vind je op: www.natuurmonumenten.nl en www.bossem.nl/beleef-de-boerderij.

Oerrr-gezellige buitenspeelmiddag

Tijdens de schoolvakanties in mei, juli en augustus is er bij Erfgoed Bossem op woensdag een Oerrr-gezellige buitenspeelmiddag. We nemen de kinderen graag mee om onze boerderij te leren kennen en lekker de natuur in te gaan. Het programma wisselt maar een speurtocht, spelletjes en mini picknick kun je sowieso verwachten. 

Op eigen houtje

Naast bovenstaande activiteiten zijn er leuke items ontwikkeld, waarmee gasten van Erfgoed Bossem zelf op pad kunnen. Bijvoorbeeld ‘the big five’ kaartenset waarmee je de vijf bekendste weidevogels of wilde dieren in Noordoost Twente kunt spotten (verrekijker mee!). Voor de kleine gasten is er een Waterbeestjes Knapzak, waarin alle benodigdheden zitten om waterbeestjes op te sporen. Daarnaast is er een prachtige fietsroute (24 km) tussen de verschillende natuurgebieden. En kun je jezelf vereeuwigen in de opening van het koeienkop-spandoek ‘Groet’n oet Twente!’.

Impuls voor natuurbeleving

De belevingsboerderij werd mogelijk door een subsidie van provincie Overijssel en door een nauwe samenwerking tussen Natuurmonumenten en Erfgoed Bossem. In 2014 sloten beide partijen een Natuurconvenant voor een langdurige pachtrelatie en een impuls voor landschaps- en natuurbeleving.