Adres

Vrouwenweg 2
1636WD Schermerhorn
Noord-Holland, Nederland
Tel. overdag: 0646391881 Klik voor het telefoonnummer
va€ 75,00

De accommodatie

Midden in het stilte- en natuurgebied de Mijzenpolder, op een paradijselijke locatie in Noord-Holland verhuren wij een authentieke (groeps)accommodatie met fenomenaal uitzicht.
De Anna Hoeve is voor verschillende doeleinden geschikt, maar waar u ook voor komt het is één van de weinige plekjes in Nederland waar u écht nog tot rust kunt komen. Op een half uurtje rijden vanaf Amsterdam en toch voelt het alsof u écht even in the middle of nowhere bent. De Anna Hoeve ligt aan het einde van een doodlopend weggetje midden tussen de weilanden, molens, weidevogels, nieuwsgierige koeien, schapen en meer boerenbeestenliefde.
De woonboederij is te huur als vakantiewoning voor 6 t/m 12 personen, maar ook als inspirerende vergaderruimte, trainings- en workshopruimte.

VAKANTIEHUIS AAN HET WATER
In dit vrijstaande vakantiehuis kunt u heerlijk landelijk genieten vanaf 6 t/m 12 personen. Het is hier werkelijk heerlijk vertoeven doordat het huis van alle luxe en gemakken is voorzien en pal aan het water ligt. Ook voor de verwende visser is het een heerlijke stek. U kunt zo vissen vanaf de steiger. Neem in de zomer een lekkere verfrissende duik in het polderwater en geniet in de winter met z’n allen rond de gezellige houtkachel.. Er is een kast vol met leuke gezelschapsspelletjes.


INSPIREREND WORKSHOPWEEKEND
Door de bijzondere geschiedenis van dit stuk grond en de sfeer en energie op de locatie zelf, is het een unieke ruimte voor mindfulness, yoga, retraites en workshopweekenden met de nadruk op persoonlijke ontwikkeling. Een veilige plek waar de magie van vervlogen tijden nog voelbaar is en waar je echt tot jezelf komt.

BIJZONDERE VERGADERLOCATIE
Voor kleine zakelijke bijeenkomsten zoals vergaderen, brainstormsessies is de Anna Hoeve uitermate geschikt. Ver weg van kantoor en de dagelijkse drukte, komt u hier tot nieuwe ideeën en inzichten.

De omgeving

De Anna Hoeve ligt aan het enige weggetje die midden door de Mijzenpolder loopt. Een prachtig natuurgebied in Noord-Holland. Op een kwartiertje van Alkmaar en Hoorn en een half uurtje vanaf Amsterdam. Het is een bijzonder stukje grond:

Hieronder een aantal leuke weetjes over onze polder:

- De Polder Mijzen is uitgeroepen tot het negende aardkundige monument in Noord – Holland.
- Dat dit stukje polder het minst aangetaste gebied in Noord-Holland is en het symbool staat voor Nationaal Landschap Laag Holland.
- De kleine Mijzenpolder aan de overkant van de Beemsterringvaart hoort, samen met het Schermereiland bij het ‘oude land’ tussen de droogmakerijen Beemster en Schermer.
- Het een walhalla is voor de vogelspotter en er gemiddeld 250 paar grutto’s verblijven die gek zijn op onze sappige veengrond?
- Het vroeger een klein dorpje ‘Westmijzen’ was die voor 1050 een eigen kerkje stichtte gewijd aan Maria.
- Dat Vrouwenweg haar naam te danken heeft aan deze Mariakapel (van 1347 tot 1744) die hier midden in het land gestaan heeft.
- Deze Mariakapel was niet zomaar een kerkje maar een belangrijk bedevaartsoord dat in de Middeleeuwen door 'hoog bezoek' bezocht werd.
- Het ook op de lijst staat als bedevaartsoord bij het Meertens Instituut samen met 105 andere bedevaartsoorden van Nederland.
- De Anna Hoeve is vernoemd naar een pittige dame Anna Schipper (1887-1962) een echt dorpsfiguur die jarenlang een veehouderijbedrijf runde met haar zoon en knecht Hein.
- Er een boek is geschreven over de Mijzenpolder door Dick Mantel. Zelf ook wonend in deze polder.
- De magie uit vervlogen tijden hier nog voelbaar is…
- Het daardoor uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld weekend wokshops en cusussen zoals mindfulness, tantra, yoga, retraites en andere workshops met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling. Je komt hier echt tot rust en kunt weer helemaal opladen.

Graag tot ziens!