De Boerderij

De accommodatie

Bent u benieuwd naar wat het speciale van het verblijf in onze dorpswoningen is?

Ze maken allen onderdeel uit van het gewone dorpsleven. Door één van onze dorpswoningen voor een week, weekend of midweek te huren ervaart u dit.
U wordt persoonlijk door ons ontvangen en als u een activiteit wilt ondernemen dan regelen wij dit graag voor u.

De dorpswoningen de Plek, het Knusse, het Uitzicht, Op Niveau, In Het Bos, de Volbloed en Het Landelijke liggen allen in Leenderstrijp, maar op verschillende locaties. Daarnaast ligt De Zevende Hemel en Het Jagershuis in het buitengebied van Leende. Dorpswoning De Pastorie vindt u in Borkel & Schaft (gemeente Valkenswaard) en Dorpswoning de Zeelberg in Valkenswaard.
Het zijn allemaal sfeervolle vrijstaande dorpswoningen die comfortabel en ruim zijn en van alle gemakken zijn voorzien, toch is niet één hetzelfde.
Wat ze wel gemeen hebben is het weidse uitzicht. Eenmaal binnen zak je lekker onderuit, eet je gezellig samen aan de ruige tafel en ga je slapen in één van de romantische slaapkamers.

Het Knusse, In Het Bos, de Zeelberg en Op Niveau is geschikt voor 2-6 personen, De Plek, Het Jagershuis en De Zevende Hemel voor 10 personen, Het Landelijke, de Volbloed en De Pastorie voor 12 personen, Het Uitzicht voor 14 personen.
Ook uw huisdier en zelfs uw paard is van harte welkom. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Komt u alleen, met vrienden, familie of collega´s en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn, laat het ons horen.

Kortom…. voor een rustzoeker, natuurgenieter, avonturier en Bourgondiër is het compleet genieten.

Voor een betere indruk kunt u een kijkje nemen op onze site www.dorpswoning.nl of informeren via info@dorpswoning.nl


Vakantie verblijven

Het Uitzicht

Dorpswoning Het Uitzicht doet haar naam eer aan. In elk vertrek van het Uitzicht kunt u genieten van het schitterende uitzicht over de landerijen.

 • Bad
 • BBQ
 • Bedlinnen
 • + 22 andere faciliteiten
Vanaf €375 /nacht Meer info

Het Landelijke

Dorpswoning Het Landelijke is een heerlijk vakantiehuis om tot rust te komen in gezelschap van uw familie of vrienden.

 • Badlinnen
 • BBQ
 • Bedlinnen
 • + 19 andere faciliteiten
Vanaf €150 /nacht Meer info

De Plek

De Plek is een fraai landhuis, gelegen aan het grote natuurgebied “Het Leenderbos” met een prachtig uitzicht over de hieraan grenzende landerijen.

 • Bad
 • Badlinnen
 • BBQ
 • + 21 andere faciliteiten
Vanaf €150 /nacht Meer info

Op Niveau

U kunt heerlijk genieten in dorpswoning Op Niveau van uw rust, van de natuur en van de ruimte om u heen.

 • Airconditioning
 • Badlinnen
 • BBQ
 • + 22 andere faciliteiten
Vanaf €151 /nacht Meer info

Het Knusse

In "Het Knusse" treft u een knusse woonkamer met gezellige houtkachel en open keuken die van alle gemakken is voorzien.

Vanaf €150 /nacht Meer info

De Zevende Hemel

Onze zevende dorpswoning doet zijn naam eer aan………….hij is hemels mooi.

Vanaf /nacht Meer info

De Boerderij

Vakantiewoning ‘De Boerderij’ (12 pers.) van de Dorpswoning ligt in het Brabantse Leenderstrijp te midden van andere historische boerderijen, met uitkijk over d

Vanaf €150 /nacht Meer info

Landhuis Valkenhorst

Landhuis ‘Valkenhorst’ (17 volwassen pers.) van de Dorpswoning ligt in het Brabantse Leende.

Vanaf €500 /nacht Meer info

De Pastorie

Vakantiewoning “De Pastorie” (12 pers.) van de Dorpswoning ligt in het centrum van het Brabantse Borkel & Schaft.

Vanaf €250 /nacht Meer info

De Omgeving

De omgeving Leenderstrijp met zijn 500 inwoners is nog een echt Brabants dorp. Het is een dorpje met een oud dorpscafé, een kapelletje en een kleine dorpswinkel. Een “bakske” koffie is hier dagelijkse kost evenals “efkes” buurten als je elkaar tegenkomt. De naam 'Strijp' betekent 'Streep' of 'rij' en heeft betrekking op een reeks boerderijen. De 'hoofdstraat' van Leenderstrijp is een aaneenschakeling van traditionele Langgevelboerderijen. Het unieke van het dorp is dat er geen doorgaand verkeer mogelijk is. De hoofdweg loopt dood in het prachtige natuurgebied Het Leenderbos. Eveneens hebben we een vakantiewoning in het Pittoreske Borkel en Schaft. Een klein kerkdorp behorende bij de gemeente Valkenswaard. Midden op het platteland, ver weg van de drukte en compleet “Groen”. Een prachtig dorp aan de voet van natuurgebied de Malpie. Het meest bekend aan Natuurreservaat De Malpie is het uitgestrekte heidegebied met vele grote en kleine vennen. Natuurliefhebbers kunnen in de omgeving van Leenderstrijp, Leende hun hart ophalen. Leenderstrijp en Leende liggen direkt aan het Leenderbos wat bestaat uit 2500 ha afwisselend terrein. Hier vindt u de mooiste wandel- en fietsroutes en fantastische ruiterpaden. En wat dacht u van paddenstoelen zoeken, het horen kloppen van een specht of reeën zien in de avondschemer... De natuur kent vele gezichten, die u zult ervaren tijdens uw verblijf in één van onze dorpswoningen. Wilt u eventjes wat anders dan natuur: breng een bezoek aan het Kasteel van Heeze, Abdij de Achelse Kluis of Dierenrijk Europa, ga met ons mee op excursie naar een boerenbedrijf, bekijk kunst in één van onze Galleries, ga lekker shoppen in Eindhoven of Maastricht en eindig de dag met een lekkere maaltijd in een van de eetgelegenheden. Laat u door de Brabantse gastvrijheid en de Bourgondische sferen meevoeren zodat u het leven van alle dag even loslaat.

Strijperstraat 71a, 5595 GB Leende, Noord-Brabant, Nederland