Adres

Oosterweg E16
1481AN Purmer
Noord-Holland, Nederland
Tel. overdag: 0299 644584 Klik voor het telefoonnummer
Tel. 's avonds: 0299 644584 Klik voor het telefoonnummer
Tel. mobiel: 06 21423671 Klik voor het telefoonnummer
Tel. fax: 0299 644584 Klik voor het faxnummer

De accommodatie

Welkom bij groepsaccomodatie Leeuwendaal in de Purmer

Midden in de Noord-Hollandse Purmerpolder ligt Groepsaccommodatie Leeuwendaal. Deze stolpboerderij in het boerenland van de gemeente Edam-Volendam, beschikt over 10 gastenkamers, met in totaal 29 slaapplaatsen, een grote gezellige woonkeuken met alle kookfaciliteiten, lange tafels, een sfeervolle zithoek en een ruime recreatieruimte.

In dit cultuurhistorische landschap met weidse uitzichten over de polder, kunt u als gast in groepsverband overnachten en vergaderen. Onze groepsaccommodatie is onder andere geschikt voor:

Verjaardags- en huwelijksfeesten met aansluitende overnachting.
Families met opa, oma, kinderen en kleinkinderen.
Vriendengroepen
Visclubs
Muziekgroepen
Wandelgroepen
Vergaderingen
Workshops/bedrijfsuitjes

De omgeving

De Purmerpolder

Tot de inpoldering in 1618 maakte de Purmer deel uit van een aantal bijzondere binnenzeeën in de provincie Noord-Holland, net als de Schermer en Beemster. De drie meren stonden in open verbinding met de zee en kenden daardoor ook eb en vloed. De Purmer had een verbinding met de toenmalige Zuiderzee. In 1618 begon men met het droogmalen van de Purmerpolder. In 1622 viel de 26,8 km² droog en na de inpoldering was de Purmer voornamelijk landbouwgebied. Sinds die tijd is er weinig veranderd. De patronen van wegen en sloten zijn nog ongewijzigd, al is er in de loop der jaren wel meer bebouwing gekomen.
Lusthof Leeuwendal

De rijke Amsterdamse koopmansfamilie die de boerderij liet bouwen, gebruikte de lusthof Leeuwendaal als zomerverblijf. De monumentale stolpboerderij is in oude stijl gerenoveerd en herbergt nog steeds een zondagse kamer, de meidengang en een viertal romantische bedsteden. De stolpboerderij is geschilderd in de kleuren van de streek.

Historische stadjes en dorpen

Op slechts een paar kilometer liggen historische stadjes als Edam en Monnickendam, met prachtige monumentale panden en heerlijke straatjes om door te slenteren. Ook voormalige vissersdorpen Marken en Volendam, met hun eeuwenoude tradities en klederdracht zijn zeker een bezoek waard. VOC steden Hoorn en Enkhuizen liggen op iets verdere afstand, maar met de auto bent u hier in ca. 30 – 45 minuten.
Winkelen

Wilt u een dagje winkelen dan kunt u hier bij uitstek voor terecht in Purmerend, dat op fietsafstand van Groepsaccommodatie Leeuwendaal ligt. Op dinsdagen is hier van `s ochtends tot ca 14:00 uur een grote markt met meer dan 180 kramen. Andere steden waar u heel goed terecht kunt zijn Amsterdam, Hoorn en Alkmaar. Deze drie steden liggen alle op zo’n 30 minuten rijden van onze boerderij.